Online werksessies Route Circulair: op weg met circulariteit

Vol, je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst

Introductie

Op maandag 26 oktober trappen we de Week van de WOW-factor af met de online werksessies 'Op weg met circulariteit' van Route Circulair. Je kiest voor 10.30 uur of voor 14.00 uur. 

Welke eerste of tweede stappen zet je richting circulariteit?

Om de uitstoot van CO₂ terug te dringen, heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de ambitie neergelegd om met elkaar uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn én circulair te werken. Dit betekent 100% CO₂-reductie, hoogwaardig hergebruik van alle materialen en halvering van het gebruik van primaire grondstoffen. Een prachtige en tegelijk behoorlijke ambitie om met elkaar naartoe te werken. Maar hoe dan? Welke eerste, of tweede stappen zet je? Wie voelt zich verantwoordelijk binnen jouw organisatie voor die eerste stappen? Waar vind je de kennis, capaciteiten en draagvlak?

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
26 oktober 2020
Tijd
10.30-12.30 uur en 14.00 - 16.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Weg- en waterbeheerders (werkzaam bij de overheid) die de circulariteit opgave willen concretiseren
Contactpersoon
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Over dit evenement

De werksessie

Om deze vragen te beantwoorden organiseert Platform WOW op maandag 26 oktober twee compacte werksessies ‘op weg met circulariteit’, met Route Circulair. Samen met collega’s uit andere organisaties die dealen met vergelijkbare GWW-vraagstukken, met gastsprekers die geleerde lessen delen en onder deskundige begeleiding gaan we in gesprek over circulaire kansen voor de GWW-sector. Kies het tijdstip dat jou het beste past!

Wanneer mag je deze bijeenkomst niet missen?

  • Het biedt een prachtige opstap om met dit omvangrijke en actuele thema concreet aan de slag te gaan.
  • Je krijgt de kans om te leren van experts in dit vakgebied. Zij delen hun belangrijkste inzichten en lessen graag met gelijkgestemden.

Programma

Crash course – Wat betekent circulariteit nu eigenlijk? Deze vraag vormt het startpunt van de sessie. Door in gesprek te gaan over het onderwerp en onze kennis en ervaring te delen, schetsen we gemeenschappelijk een beeld van circulariteit. Zo wordt o.a. circulair aanbesteden toegelicht en bespreken we wat circulariteit voor de interne organisatie betekent.

Inspiratie door gastsprekers – Nu iedereen een gemeenschappelijk beeld heeft van wat circulariteit inhoudt, nodigen wij gastsprekers gespecialiseerd op het gebied van GWW uit. Zij zullen de deelnemende organisaties inspireren door kennis, ervaring en geleerde lessen te delen. 

Break-outs – Wat betekenen deze geleerde lessen voor jouw organisatie? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw organisatie circulariteit op een goede manier omarmd? Met wie moet je om tafel om circulariteit op een goede manier te kunnen implementeren in GWW-projecten? Hierover gaan we met elkaar in gesprek. 

Sprekers

Richard Koops
Richard Koops
Sweco Nederland
Specialist Circulair Bouwen (gww)
Olga Teule
Olga Teule
Dura Vermeer
Projectmanager Circulaire Weg
Guido Braam
Guido Braam
Route Circulair
Founder

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Route Circulair
Week van de WOW-factor
Terugblik Meeloopdagen 2020
Week van de WOW-factor
Terugblik Droogteschool Scheepvaart
Week van de WOW-factor
Terugkijken: webinar AI en Assetmanagement
Week van de WOW-factor
Terugblik online werksessies Route Circulair
Week van de WOW-factor
Terugblik Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn
Week van de WOW-factor
Terugblik inspiratiesessie Werk vanuit je eigen (veer)kracht aan een toekomstbestendige infrastructuur
Week van de WOW-factor
Goodies Young Professionals Kennisfestival 2020