Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn

Met een andere blik kijken naar mobiliteitsopgaven

Introductie

Op woensdag 28 oktober organiseren we de online bijeenkomst ‘Mobility meets Philosophy, deze keer vanuit gemeente Apeldoorn. De bijeenkomst staat in het teken van een duurzame bereikbaarheid van de stad. Het doel: anders kijken naar de mobiliteitsopgaven waar we voor staan. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
28 oktober 2020
Tijd
09:00 - 11.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeheerders werkzaam bij de overheid die werken aan de duurzame bereikbaarheid van de stad
Contactpersoon
Roel Brandt
Roel Brandt
Regioadviseur Zuid-Nederland/Noordoost Nederland

Over dit evenement

Ben jij een overheidsprofessional en werk je aan duurzame bereikbaarheid? Dan wil je deze bijeenkomst niet missen. Schrijf je in en bereid je voor op een andere, maar waardevolle blik. We ontmoeten elkaar vanzelfsprekend online.

Programma

Wethouder Wim Willems opent de bijeenkomst, door de kansen en uitdagingen voor Apeldoorn te schetsen op het gebied van duurzame mobiliteit en smart city. Dan zijn filosofen Jan Hendrik Bakker en Coen Simon aan zet, over afstand, nabijheid, bereikbaarheid en meer. Met die inleiding gaan we met elkaar in op de volgende onderwerpen:

1. De Green deal voor de binnenstad. De stad is tegenwoordig het hart van de economie, en dat zal alleen maar toenemen de komende jaren. Hoe dragen we met een goede stadslogistiek bij aan een stad die leefbaar is en blijft? Voor een nieuwe aanpak van stedelijke logistiek zijn innovaties nodig in de combinatie van: organisatie, regelgeving, technologie en gedrag.

2. De Cleantech Regio en alle uitdagingen die daarbij horen. De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen werken met ondernemers, onderwijs en onderzoeken samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving. Hoe dragen we daar met schone mobiliteit aan bij?

3. De verdichtingsopgave Apeldoorn. Apeldoorn staat voor comfortabel wonen in een groene omgeving en toch perfect verbonden met Amersfoort, Utrecht en Amsterdam. De binnenstad ontwikkelt zich als een stedelijk stadspark met verdichting aan de randen en dat brengt enkele vraagstukken met zich mee: hoe houden we de stad bereikbaar en groen?

Sprekers

Wim Willems
Wim Willems
Gemeente Apeldoorn
Wethouder
Jan Hendrik Bakker
Jan Hendrik Bakker
zelfstandig
Filosoof, journalist
Coen Simon
Coen Simon
Filosofie Magazine
Editor-in-chief

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Gemeente Apeldoorn
NMTM
Week van de WOW-factor
Terugblik Meeloopdagen 2020
Week van de WOW-factor
Terugblik Droogteschool Scheepvaart
Week van de WOW-factor
Terugkijken: webinar AI en Assetmanagement
Week van de WOW-factor
Terugblik online werksessies Route Circulair
Week van de WOW-factor
Terugblik Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn
Week van de WOW-factor
Terugblik inspiratiesessie Werk vanuit je eigen (veer)kracht aan een toekomstbestendige infrastructuur
Week van de WOW-factor
Goodies Young Professionals Kennisfestival 2020