Water in de circulaire economie - Industrie als belangrijke ketenpartner

Introductie

Op donderdag 24 september organiseren we het vijfde webinar in de reeks Water in de circulaire economie. We gaan het hebben over de industrie als belangrijke ketenpartner.

Praktische informatie

Locatie
Zoom
Evenementdatum
24 september 2020
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Watersector
Contactpersoon
Ronald Wielinga
Ronald Wielinga
Verbinder

Over dit evenement

We verkennen de rol van de industrie als belangrijke ketenpartner om meer circulariteit in de watersector te brengen. Immers, als we succesvol willen zijn bij het circulair(der) inrichten van de waterketens en de hierbij vrijkomende reststromen, zullen we moeten samenwerken met andere economische sectoren. In deze sessie gaan we nader in op de industrie als belangrijke en in veel gevallen essentiële partner om deze ketens tot stand te krijgen. We gaan kijken wat hen beweegt om circulair te worden en in het bijzonder waar en hoe we elkaar vinden in het bewerkstelligen van deze ketens.

Programma

Olaf van der Kolk van AquaMinerals zal laten zien dat er een ‘circulair momentum’ is wat ons zal helpen om ketens met de industrie tot stand te brengen. Hij zal ook ingaan waar precies de raakvlakken liggen en dat het aspect milieu impact focus kan geven. Daarnaast zal hij zijn visie geven op hoe de watersector de connectie kan vinden met de industrie.

Johan Raap van Royal Cosun zal nader ingaan op het (industrieel) gebruik van water. De droogte van de afgelopen jaren heeft veel meer focus gegevens op dit onderwerp, maar hoe zie de industrie dit, hoe vinden we elkaar en welke belemmeringen zijn er.

Leon van Hooff zal vertellen hoe Ecostyle circulariteit heeft ingericht binnen het concern. Als ervaringsdeskundige, namelijk al jarenlang afnemer van reststromen uit de watersector, zal hij zijn visie geven op de watersector en de rol die ze speelt en kan spelen in samenwerking met de industrie.

13:00 - 15:00
Lunch!

Organisatoren

Koninklijk Nederlands Waternetwerk
Aqua Minerals
Energie en Grondstoffen Fabriek
KWR Watercycle research institute
STOWA
Platform WOW
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar introductie Water in de circulaire economie
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar Nutriënten, waardevolle grondstoffen
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar Hergebruik van Water, oplossing voor droogte
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar Energie uit water
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar Industrie als belangrijke ketenpartner
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar Nieuwe grondstoffen
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar Water in de circulaire economie - Governance en gedrag
Water in de circulaire economie
Terugkijken: webinar Vooruitkijken Water in de circulaire economie