Kick-off Circulaire Jongeren Challenge 2020

Introductie

Op dinsdag 30 juni organiseren we samen met De Bouwcampus en Jonge Geesten de Circulaire Jongeren Challenge. Deze staat in het teken van grote opgaven in de infrastructuur waar Nederland voor staat. Duizenden bruggen naderen het einde van hun levensduur, daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Hoe pak je dat aan?

Praktische informatie

Locatie
Zoom
Evenementdatum
30 juni 2020
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Young Professionals
Contactpersoon
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Kan de van Brienenoordbrug een 2e leven krijgen?

Als nieuwe trainingslocatie voor BMX en skateboarden richting de Olympische Spelen van 2024?

Of zijn er nog andere mogelijkheden? We dagen jullie als de Jonge Generatie (18-35 jaar) uit in deze Circulaire Jongeren challenge!

In een organisatie-overstijgend team geef je onder begeleiding van experts samen met jongeren uit de gehele keten (ingenieurs, architecten, installateurs, weg- en waterbeheerders, ontwikkelaars, werkvoorbereiders en nog meer jonge vernieuwers) invulling aan het hergebruik van een bestaande brug. Daarna in gang zetten en doen!

De uitdaging rond hergebruik van bruggen is niet alleen groot, maar ook complex en raakt ons allemaal. Dit heeft geleid tot de Circulaire Jongeren Challenge. De challenge is een collab tussen De Bouwcampus, Platform WOW, Jonge Geesten met ondersteuning van onder andere Rijkswaterstaat en jongerenclubs van Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Koninklijke NLIngenieurs.

Programma kick-off

Tijdens de inspirerende kick-off op 30 juni krijg je alle ins en outs te horen over de Challenge. Daarnaast lichten we de praktijkcasus van deze challenge toe: een inhoudelijk vraagstuk vanuit Rijkswaterstaat. Het programma is als volgt.

  • Welkom door Samantha Wicht (Bouwcampus)
  • Inspiratie: Afval bestaat niet – John Vernooij*
  • Praktijkcase Rijkswaterstaat – Barbara Offenbeek-Kuipers
  • Inspiratie vanuit sport - volgt
  • Ins en outs van de challenge – Nathalie van Dalen

* John Vernooij is CEO van Omrin. Omrin is in 2019 uitgeroepen tot meest duurzame onderneming van Nederland. Ze recyclen 42% meer afval dan collega afvalverwerkers in Nederland.

Na de kick-off

Na de kick-off kan je je inschrijven als deelnemer aan de Circulaire Jongeren Challenge. Vervolgens word je in vier zoominars meegenomen door de verschillende projectfasen waar jullie met je team ook doorheen zullen gaan. 

  • Zoominar vrijdag 18 september 2020 (09:00 – 10:00): initiatief- en definitiefase
  • Zoominar vrijdag 2 oktober (09:00 – 10:00): ontwerpfase
  • Zoominar vrijdag 16 oktober 2020 (09:00 – 10:00): voorbereidings- en realisatiefase

Na de zoominars ben je goed voorbereid op de daadwerkelijke challenge: die vindt plaats op vrijdag 30 oktober tijdens het Young Professionals Kennisfestival van Platform WOW. Aan het einde van deze dag hoor je of jouw team doorgaat naar de finale op donderdag 12 november tijdens de InfraXperience.

Ben je erbij op de 30e? Meld je aan!

Samenwerkingspartners

Platform WOW
De Bouwcampus
Jonge Geesten®