Water in de circulaire economie - Industrie als belangrijke ketenpartner

Introductie

Op donderdag 24 september organiseren we het vijfde webinar in de reeks Water in de circulaire economie. We gaan het hebben over de industrie als belangrijke ketenpartner.

Praktische informatie

Locatie
Zoom
Evenementdatum
24 september 2020
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Watersector
Contactpersoon WOW
Ronald Wielinga
Manager Ondernemerschap

Programma

Olaf van der Kolk van AquaMinerals zal laten zien dat er een ‘circulair momentum’ is wat ons zal helpen om ketens met de industrie tot stand te brengen. Hij zal ook ingaan waar precies de raakvlakken liggen en dat het aspect milieu impact focus kan geven. Daarnaast zal hij zijn visie geven op hoe de watersector de connectie kan vinden met de industrie.

Johan Raap van Royal Cosun zal nader ingaan op het (industrieel) gebruik van water. De droogte van de afgelopen jaren heeft veel meer focus gegevens op dit onderwerp, maar hoe zie de industrie dit, hoe vinden we elkaar en welke belemmeringen zijn er.

Leon van Hooff zal vertellen hoe Ecostyle circulariteit heeft ingericht binnen het concern. Als ervaringsdeskundige, namelijk al jarenlang afnemer van reststromen uit de watersector, zal hij zijn visie geven op de watersector en de rol die ze speelt en kan spelen in samenwerking met de industrie.

13:00 - 15:00
Lunch!

Samenwerkingspartners

Logo Koninklijk Nederlands Waternetwerk
Logo Aqua Minerals
Logo Energie en Grondstoffen Fabriek
Logo KWR Watercycle research institute
Logo STOWA
Logo Platform WOW