Online werksessies Route Circulair: op weg met circulariteit

Vol, je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst

Introductie

Op maandag 26 oktober trappen we de Week van de WOW-factor af met de online werksessies 'Op weg met circulariteit' van Route Circulair. Je kiest voor 10.30 uur of voor 14.00 uur. 

Welke eerste of tweede stappen zet je richting circulariteit?

Om de uitstoot van CO₂ terug te dringen, heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de ambitie neergelegd om met elkaar uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn én circulair te werken. Dit betekent 100% CO₂-reductie, hoogwaardig hergebruik van alle materialen en halvering van het gebruik van primaire grondstoffen. Een prachtige en tegelijk behoorlijke ambitie om met elkaar naartoe te werken. Maar hoe dan? Welke eerste, of tweede stappen zet je? Wie voelt zich verantwoordelijk binnen jouw organisatie voor die eerste stappen? Waar vind je de kennis, capaciteiten en draagvlak?

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
26 oktober 2020
Tijd
10.30-12.30 uur en 14.00 - 16.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Weg- en waterbeheerders (werkzaam bij de overheid) die de circulariteit opgave willen concretiseren
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Programma

Crash course – Wat betekent circulariteit nu eigenlijk? Deze vraag vormt het startpunt van de sessie. Door in gesprek te gaan over het onderwerp en onze kennis en ervaring te delen, schetsen we gemeenschappelijk een beeld van circulariteit. Zo wordt o.a. circulair aanbesteden toegelicht en bespreken we wat circulariteit voor de interne organisatie betekent.

Inspiratie door gastsprekers – Nu iedereen een gemeenschappelijk beeld heeft van wat circulariteit inhoudt, nodigen wij gastsprekers gespecialiseerd op het gebied van GWW uit. Zij zullen de deelnemende organisaties inspireren door kennis, ervaring en geleerde lessen te delen. 

Break-outs – Wat betekenen deze geleerde lessen voor jouw organisatie? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw organisatie circulariteit op een goede manier omarmd? Met wie moet je om tafel om circulariteit op een goede manier te kunnen implementeren in GWW-projecten? Hierover gaan we met elkaar in gesprek. 

Sprekers

Richard Koops

Sweco Nederland

Specialist Circulair Bouwen (gww)

Richard Koops

Olga Teule

Dura Vermeer

Projectmanager Circulaire Weg

Olga Teule

Guido Braam

Route Circulair

Founder

Guido Braam

Samenwerkingspartners

Logo Platform WOW
Logo Route Circulair