Online kennissessie AI & assetmanagement

Introductie

Samen met CROW nodigen we je op 26 maart uit voor een online kennissessie over AI & assetmanagement. We geven je aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden graag inzicht in hoe je AI kunt toepassen. Wie weet gebruik jij AI binnenkort wel in je eigen projecten!

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
26 maart 2021
Tijd
9.30 - 11.00 uur
Kosten
Geen

Programma

9.30
Opening door gespreksleider Johan van Eyk. Hij werkt bij Rijkswaterstaat Wegverkeersmanagement aan de toepassing van AI in de operationele processen om de doorstroming en veiligheid op Rijkswegen te verbeteren.
9.45
Joost Stenfert werkt bij HKV aan oplossingen voor inspectie en monitoring van waterkeringen en assets. Op 26 maart presenteert hij voorbeelden van stand-alone lokale monitoring: een hulpstuk voor monitoring van assets, het verbeteren van repetitieve visuele inspecties en monitoring tijdens calamiteiten. Hij laat zien hoe je met behulp van Machine Learning en Data Science van data naar informatie gaat.
10.05
Ariea Vermeulen vertelt hoe Rijkswaterstaat een combinatie van dronebeelden en Machine Learning heeft toegepast op kunstwerken voor een verbeterde inspectie. Aan de hand hiervan schreef zij een handleiding die meer inzicht geeft in de levenscyclus van Data Science projecten.
10.25
Stijn van Balen werkt in het RWS Datalab mee aan AI-projecten. Hij licht verschillende voorbeelden toe, onder andere de toepassing van AI bij vitale assets en hoe je met satelietbeelden het wegenbestand up to dat krijgt.
10.45
Tijd voor vragen van de deelnemers.

Sprekers

Stijn van Balen
Stijn van Balen
Rijkswaterstaat
Product Owner CRONUS
Joost Stenfert
Joost Stenfert
HKV lijn in water
Flood risk consultant
Ariea Vermeulen
Ariea Vermeulen
Rijkswaterstaat
Coördinator drones
Johan van Eyk
Johan van Eyk
Rijkswaterstaat
Projectmanager