Meer veiligheid op beweegbare objecten: Gebruik van de Human Factors Toetsmethodiek

Introductie

“Spijt is verstand dat te laat komt”. De oorzaak van ongevallen rondom bruggen en sluizen zit vaak in het ontwerp van de (bedien)omgeving en het effect daarvan op het gedrag van  bedienaars, weggebruikers en vaarweggebruikers. De Human Factors toetsmethodiek, ontwikkeld door en met verschillende beheerders, geeft hier inzicht in. Schrijf je in voor een bondige en krachtige (online) inkijk in deze methodiek op vrijdag 2 juli van 10.00 - 11.00 uur. 

Deze sessie gaat in op nut en noodzaak van het gebruik van de methodiek. Wat je er als beheerder aan hebt. Hoe het de veiligheid op en rondom jouw bruggen en sluizen vergroot. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
2 juli 2021
Tijd
10.00 - 11.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders van bruggen en sluizen (overheden)
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Programma 2 juli

Jouke Rypkema (Intergo) geeft een korte terugblik op de totstandkoming, doorontwikkeling en validatie van de methodiek. Een traject waar meerdere beheerders aan meewerkten. Daarna komt de ervaringen met het toepassen van de methodiek vanuit de praktijk van Rijkswaterstaat en de Provincie Zuid-Holland aan bod. Tot slot stippen we aan hoe de samenwerking van de beheerders aan de methodiek leidde tot het werken aan een landelijk kader gericht op veilig bedienen.

16 trainingsplekken cadeau

Wil jij de toetsmethodiek toepassen op een object binnen jouw beheersgebied? De uitvoering verloopt volgens een aantal stappen en voer je uit met een team. Platform WOW faciliteert samen met De Human Safety Academy zestien trainingsplekken (4 dagdelen), waarna jij precies weet hoe je de methodiek toepast. Inschrijven kan na de bijeenkomst op 2 juli.

Sprekers

Jouke Rypkema

INTERGO

Human centred design | traffic and infrastructure

Jouke Rypkema

Thido Arts

Rijkswaterstaat

Adviseur Integraal Veiligheidsmanagement VWM

Thido Arts

Bert Kremer

Provincie Zuid-Holland

Hoofd Eenheid Advies Gebruik Assets

Bert Kremer

Samenwerkingspartners

Logo Platform WOW
Logo Human Safety Academy
Logo Provincie Zuid-Holland
Logo Rijkswaterstaat