Lunchlezing Bruggen: Slopen! En hergebruiken.

Reeks: Bereikbaar, beschikbaar en veilig zo kan het ook!

Over deze lezing

Dit is de derde en tevens laatste lunchlezing in de mini-reeks van drie over het thema 'Bereikbaar, beschikbaar en veilig, zo kan het ook!'. In deze lezing komt de laatste fase van het gebruik van bruggen aan de orde: slopen en hergebruiken. 

Waarom de bruggen uit Pekela verdwijnen 

Pekela gaat de komende jaren het aantal beweegbare bruggen sterk verminderen. Zo wil de gemeente zorgen dat het Pekelerhoofddiep betaalbaar en bevaarbaar blijft. Nicolay Vronink, projectmanager bij gemeente Pekela is te gast om hun aanpak toe te lichten. 

Hergebruik van complete bruggen of onderdelen daarvan

Wordt hergebruik het nieuwe uitgangspunt voor onze bruggen en viaducten? De eerste ervaringen zijn er in ieder geval: wat kan er al, wat hebben we van onze ervaringen geleerd en hoe kan de Nationale bruggenbank helpen bij opschaling van hergebruik? Barbera Kuipers, senior adviseur Circulaire economie bij Rijkswaterstaat licht haar ervaringen toe. 

INFRAbattle over hergebruik 

Drie finalisten van de INFRAbattle en tevens young professionals pitchen over hergebruik.

Mini-reeks Bereikbaar, beschikbaar en veilig, zo kan het ook!

Werkzaamheden aan onze infrastructuur gaan bijna altijd gepaard met hinder, kent veiligheidsrisico’s en beperkt de bereikbaarheid en beschikbaarheid van ons wegennet. Desondanks zijn deze werkzaamheden cruciaal omdat steeds meer assets einde levensduur bereiken en de onderhoudsbehoefte daarmee toeneemt.

Tijdens deze lezingenreeks krijg je vanuit verschillende invalshoeken voorbeelden gepresenteerd hoe om te gaan met bereikbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid tegen het licht van deze groeiende onderhoudsbehoefte.

Beeld: fotograaf Marco van der Roest

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
13 april 2022
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders van infrastructurele objecten
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Sprekers

Barbara van Offenbeek-Kuipers

Rijkswaterstaat

Senior adviseur implementatie circulaire economie

Barbara van Offenbeek-Kuipers

Samenwerkingspartners