Brugdialoog Landelijk Prognoserapport Infra

Introductie

Steeds meer bruggen, viaducten, sluizen en andere civiele kunstwerken in Nederland naderen het einde van hun technische levensduur. Een immense opgave, welke opdrachtgevers en -nemers gezamenlijk aan kunnen door hierover met elkaar in gesprek te blijven. Tijdens de maandelijkse online Brugdialogen komen vraagstukken, ideeën en oplossingen aan bod die jou en jouw collega’s in deze opgave verder kunnen brengen. Op 20 mei hebben we het met elkaar over de prognose van de totale infra-asset-opgave in Nederland.

10 mei 2021 is het ‘Prognoserapport instandhouding civiele infrastructuur vervanging en renovatie’ gepubliceerd. Dit beschrijft de omvang van de totale opgave in Nederland met daarbij de benodigde budgetten. Hierop kunnen assetbeheerders in gezamenlijkheid gefundeerde keuzes maken. Praat mee over in hoeverre jij de uitdagingen in het rapport herkent. Of en hoe een landelijke aanpak jou kan ondersteunen. Wat er in zo’n aanpak moet terug komen. En wat jou helpt in jouw opgave.

Arie Bleijenberg (TNO), Anita Baas (de Bouwagenda/RWS) en Fred Westenberg (Platform Bruggen) leiden deze maand de brugdialoog in met hun kijk op het rapport. Vervolgens gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats. We zien je graag verschijnen!

Schrijf je hier in

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
20 mei 2021
Tijd
8.00 - 9.15
Kosten
Geen
Doelgroep
Deskundigen die inhoudelijk betrokken zijn bij het vraagstuk van het toekomstbestendig onderhouden en beheren van civiele kunstwerken in Nederland
Contactpersoon WOW
Jetske Eefting
Jetske Eefting
Programmasecretaris

Sprekers

Anita Baas
Anita Baas
Rijkswaterstaat
Programmadirecteur Programma 'Implementatie Verzorgingsplaats van de Toekomst'
Fred Westenberg
Fred Westenberg
Platform Bruggen
Voorzitter
Arie Bleijenberg
Arie Bleijenberg
Koios strategy
Secretaris stuurgroep Landelijk Prognoserapport

Samenwerkingspartners

Platform WOW
De Bouwcampus
De Bouwagenda
Platform Bruggen